Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев: Опасявам се, че от този популизъм, който залива България, ще слезем на нивото на РСМ

Политика

Плевнелиев: Опасявам се, че от този популизъм, който залива България, ще слезем на нивото на РСМ

Плевнелиев: Опасявам се, че от този популизъм, който залива България, ще слезем на нивото на РСМ - Tribune.bg
Снимка:

„Не трябва да влизаме в провокациите на новото правителство, което тепърва ще търси още повече конфронтацията с България. Това е в основата на тяхната програма. Не мисля, че днешните управляващи в Скопие искат да интегрират РСМ с ЕС“, коментира пред бТВ Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г.

По думите му агресивното поведение спрямо нас е в идеологията на партията, която взе властта там.

„Българите трябва да знаят обаче, че финансирането на тази политическа партия и на медиите зад нея идва от Унгария на Орбан“, заяви той.

„Опасявам се, че от този популизъм, който залива в момента и България, ще слезем на нивото на РСМ – две провинциални държави, които се боричкат и взаимно си създават проблеми и не виждат голямата картина. България трябва да бъде по-мъдрата и да отговори силно и на ниво“, смята Росен Плевнелиев.

За инцидента със смъртта на двама пилоти Плевнелиев заяви: „Учуден съм от тази изключително нервна, бих казал агресивна реакция на държавния глава“.

„Ако погледна фактите – три години, три катастрофи, трима загинали. Някой понесе ли отговорност – само пилотите. Някой друг? И дали пак сега така ще стане – ще го замажем, ще го мотаем и след това пилотът е виновен“, заяви Росен Плевнелиев.

По думите му затова се противопоставя на системата във военновъздушните сили, която не е само от последните три години. В тази връзка той разказа за първи път нещо, което се е случило по времето, когато е бил президент.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети